2024. január 7. - február 4.

Maskarádé Pályázat

Tisztelt Intézményvezető! Kedves Pedagógusok!

Kaposvár város vezetése fontosnak tartja, hogy a nagy hagyományokra visszatekintő farsangi rendezvény ismét közösségi élménnyé váljon. Az eseményhez kapcsolódó programokat idén a BábSzínTér és az Együd Árpád Kulturális Központ szervezi, melynek leglátványosabb eleme a Kossuth téren és a Fő utcán lesz 2024.02.03-án szombaton 15.00 órától. Január minden hétvégéjén farsangra hangoló programokkal várjuk a gyerekeket és a családokat, ezen kívül rajz-és maszkkészítő pályázatra hívjuk az Önök intézményének tanulóit is, így kiteljesítve a Farsangoló Kaposvár programsorozat céljait.

Dr. Pintér Rómeó

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
alpolgármester

Csikvár Tímea Tünde

Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány
elnök

Kovács Kristóf

Kaposvár Megyei Jogú Város PH
kulturális és városmárka-referens

Szalay Lilla

Csiky Gergely Színház és Kulturális Központ Nonprofit Kft.
közművelődési igazgató

Maskarádé: Rajz- és maszkkészítő pályázati kiírás

„…a farsangi napokban, leszünk mi is vígabban…” Vikár László - szenyéri gyűjtés

Cél: A farsangi ünnepkör gazdag hagyományait megismerve a pályázatra jelentkezők készítsenek olyan farsangi rajzokat, álarcokat, bábokat, amelyek a farsangi forgatagot színesítve a Fő utca kirakataiban, illetve installációk formájában megtekinthetők lesznek, saját maszkban, jelmezben csatlakozhatnak a farsangi forgataghoz.

Célcsoport: Minden kaposvári oktatási intézményben (óvodák, iskolák, középiskolák) nevelkedő gyermek, fiatal. Egyéni és csoportos munkákat egyaránt várunk!

A pályázati munkák beküldése: rajzok szkennelt formában, a maszkokról fotók, és (vagy) rövid telefonnal készített pár másodperces film. A pályaműveken kérjük feltüntetni az alkotó, az intézmény, az osztály vagy csoport és a felkésztő pedagógus nevét. Beküldési cím: babszinter@gmail.com.

A pályaművek formái: farsangi hagyományokról szóló rajzok, montázsok és farsangi maszkok (arc, korona, test maszkok), bábok, amelyek készülhetnek bármilyen anyagból technikai megkötés nélkül (textil, fa, papírmasé, karton stb.), amelyeknek a mérete is tetszőleges lehet. Szívesen várjuk a különleges anyagokból és a FANTÁZIÁT BÁTRAN SZABADJÁRA ENGEDŐ MEGVALÓSÍTÁSOKAT IS!

A maszkok készülhetnek: óvodákban, iskolákban, otthon vagy a farsangra hangoló programokat szervező intézményekben is, ahol farsangi szokásokról előadások, maszkkészítő foglalkozások, egyszerű hangszerek készítése, turkák és gólyalábak kipróbálása is lehetséges. Részletek a www.farsangolokaposvar.hu oldalon.

Beküldési határidő: 2024. január 23.

Kiállítás: A beküldött munkákból válogatott kiállítás a sétáló utca kirakataiban és installációin, valamint vetített kiállítás a Kapos Hotel homlokzatán, melyek rendjéről tájékoztatjuk az alkotókat.

Díjak:

· A pályázaton résztvevő minden gyermek Maszkacsokit kap.
· A zsűri döntése alapján a legjobb művek alkotói számára ingyenes belépők a Csiky Gergely Színházba, a BábSzínTérbe, a Rippl-Rónai Múzeum tárlataira, valamint a Virágfürdőbe, hajójegyek a Desedára a Fekete István Látógatóközpontban, a SEFAG és a Turinform társasjátékait kaphatják meg.
· Kiemelt díjként a legaktívabb közösségek, intézmények, pedagógusok kreatív anyagok vásárlására fordítható ajándékutalványt és a Virágfürdő Wellnessvilág belépőjét kapják meg.

Zsűri:

Kovács Kristóf Kaposvár Vármegye Jogú Város kulturális és városmárka-referense,
Csikvár Gábor a Somogy Táncegyüttes és Zenekar vezetője,
Pályi János a BábSzínTér művészeti vezetője.

A pályázat fővédnöke dr. Pintér Rómeó, Kaposvár megyei jogú város alpolgármestere.

Információ: Csíkvár Tímea Tünde – 20-265-07-00 – babszinter@gmail.com